μενού
Ο σιτοκαθαριστήρας (τριόρ) του Αλέξανδρου Καραπερίδη
55  
Του Αλέξανδρου Καραπερίδη 

Με το τριόρ γινόταν ο διαχωρισμός του καρπού του σιταριού, όπως προέκυπτε από την πατόζα.
Ξεχώριζε τα καλά και μεγάλα σπυριά που προοριζόταν για σπόρο και τα υπόλοιπα, για αλεύρι.
Επίσης προέκυπταν και σκουπίδια με λίγους ελατωματικούς κόκκους που προοριζόταν για τις κότες.
Τα στάρια, μετά την επεξεργασία από την πατόζα ήταν "τσεπέλικα", δηλαδή όχι καθαρά.


Κωδικός: ΣΚΚ-017
Συλλογή: Κώστας Κυριαζής Κηπουρός
Έτος:  
Δεκαετία:  '50
Προσφορά:  
© Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

0
  • Δεν υπάρχουν σχόλια
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Αναζήτηση

Δείτε επίσης

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 46 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κύλιση στην Αρχή