μενού

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 30 Ιουνίου του 1977, μετά από αίτηση που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Δράμας από την τότε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.
Η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου έγινε στις 29/12/1977 και ασχολήθηκε με θέματα λειτουργίας του νεοσύστατου -τότε- Συλλόγου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενεργός παρέμβασή του στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, η αξιοποίηση και διάσωση των ζωντανών στοιχείων της τοπικής μας παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού όπως οι χοροί τα τραγούδια και έθιμα.

Στόχος του Συλλόγου είναι και η πολιτιστική και πνευματική ανύψωση του επιπέδου των κατοίκων, μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων ιστορικού, πολιτισμικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, ομιλιών, εκθέσεων κ.ά.

Πρωταρχικός στόχος μας παραμένει πάντα η δημιουργία πνευματικού κέντρου στο χώρο της παλιάς Καπναποθήκης, προκειμένου να αναδειχτεί πιο αποτελεσματικά η δράση του Συλλόγου και ο τοπικός μας πολιτισμός.

Δραστηριότητες του Συλλόγου

Στα πολλά χρόνια παρουσίας του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου ανάπτυξε μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, γεγονός που τον καταξίωσε στη συνείδηση των ανθρώπων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.
Κοινή βάση όλων των προσπαθειών του είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ενδεικτικά, ορισμένες από τις δραστηριότητες του Συλλόγου είναι:

  • δημιουργία χορευτικών τμημάτων κάθε ηλικίας στα οποία διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, κυρίως από τον Πόντο και τη Θράκη
  • αναβίωση τοπικών εθίμων
  • καταγραφή, συλλογή και έκθεση λαογραφικού υλικού
  • λειτουργία κατά καιρούς τμημάτων θεάτρου, ζωγραφικής, αγιογραφίας, διδασκαλίας παραδοσιακών μουσικών οργάνων, σκακιού.
  • δημιουργία πλούσιου βεστιαρίου από αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές
  • δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης
  • διοργάνωση ομιλιών, προβολών, ιστορικών αναφορών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδρομών.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Αναζήτηση

Δείτε επίσης

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κύλιση στην Αρχή